top of page

Duiken op Curaçao

Als je op zoek bent naar de perfecte duikervaring, is Curacao de ideale bestemming. Het eiland heeft prachtige stranden en indrukwekkende koraalriffen, die je nergens anders op de wereld tegenkomt. Voordat je gaat duiken op Curacao, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde duikvakantie op Curacao.


Hoe kun je duiken op Curacao?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het niet mogelijk om zomaar de zee in te gaan en te duiken. Voordat je gaat duiken op Curacao, heb je namelijk een PADI-brevet nodig. De PADI Open Water duikcursus is de meest basale cursus die je kunt volgen. Na het afronden van deze cursus, mag je zelfstandig of in een groep gaan duiken op het eiland. Het halen van je PADI op Curacao is ook een optie, omdat de cursus niet lang duurt. Als je eenmaal in het bezit bent van je brevet, mag je overal ter wereld gaan duiken. Je kan er ook voor kiezen om een introductieduik te doen, als je maar 1 keer wilt duiken.


Mensen die hun PADI al hebben – gevorderde PADI cursus

Als je al in het bezit bent van een PADI-brevet, kun je je duikervaring naar een hoger niveau tillen door te kiezen voor de PADI Advanced Open Water-cursus. Dit is een gevorderde cursus die bedoeld is voor duikers die een stapje verder willen gaan. Na het volgen van deze cursus kun je tot wel 30 meter diep duiken. Als je bijvoorbeeld wilt duiken tussen scheepswrakken, is dit brevet een vereiste. Voor het behalen van dit brevet kun je contact opnemen met een van de duikscholen op het eiland.
Wat kost duiken op Curacao?

Duiken op Curacao is over het algemeen niet duur. De kosten zijn echter afhankelijk van je keuzes. Als je nog geen PADI-brevet hebt, moet je deze eerst halen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 400 per persoon. Een introductieduik ligt rond de €100 Door de verscheidenheid aan duikscholen op Curacao, kun je altijd de duikschool vinden die bij je past.


Als je een student bent die een stage volgt op het eiland, kun je in sommige gevallen korting krijgen. Niet alle duikscholen bieden deze mogelijkheid, dus het is verstandig om dit na te vragen. Naast de kosten voor het behalen van je brevet, moet je ook rekening houden met de kosten voor het huren van duikuitrusting. Vaak krijg je korting als je met meerdere mensen gaat duiken.


Hoeveel duikplekken heb je op Curacao?

Curacao heeft meer dan 60 duiklocaties die gemakkelijk bereikbaar zijn. Dit betekent dat je tijdens je duikvakantie veel verschillende duikstekken kunt verkennen. Enkele populaire locaties zijn Mushroom Forest, Superior Producer en Blue Bay. Mushroom Forest is een prachtige duiklocatie met enorme koraalpilaren die lijken op paddenstoelen. Bij Superior Producer kun je duiken tussen het scheepswrak van een vrachtschip uit 1978. En bij Blue Bay kun je genieten van een breed scala aan zeeleven, waaronder schildpadden, murenen en roggen. Tukboat is een goede plek voor beginners en ook prachtig om te zien!


Hoe warm is het water op Curacao?

Een van de grootste voordelen van duiken op Curacao is het warme en heldere water. Het zeewater heeft een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius en een zicht van ongeveer 30 meter. Dit betekent dat je kunt genieten van een comfortabele duikervaring zonder te hoeven zorgen over de kou. Bovendien zorgt het heldere water ervoor dat je het kleurrijke koraalrif en de vissen goed kunt zien.


Geschikt voor duikers van alle niveaus

Of je nu een beginnende duiker bent of al jarenlange ervaring hebt, Curacao is geschikt voor duikers van alle niveaus. Er zijn veel duikscholen die verschillende cursussen aanbieden, van beginnerscursussen tot gevorderde cursussen. Daarnaast zijn er veel duiklocaties die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde duikers. Het maakt dus niet uit of je net begint met duiken of al veel ervaring hebt, op Curacao is er voor ieder wat wils.
Comments


bottom of page