top of page

Digitale Immigratiekaart Curaçao

Reis je binnenkort naar Curaçao? Dan is het goed om te weten dat je als bezoeker een Digitale Immigratiekaart nodig hebt om het land binnen te komen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Digitale Immigratiekaart, zodat je zonder zorgen kunt afreizen naar dit prachtige eiland.


Wie heeft een Digitale Immigratiekaart nodig?

Een Digitale Immigratiekaart is verplicht voor iedereen die naar Curaçao reist en er maximaal negentig nachten verblijft voor vakantie, zaken of familieaangelegenheden. Let op: het is niet toegestaan om werkzaamheden uit te voeren tegen betaling tijdens je verblijf. De totale verblijfsduur als bezoeker mag niet meer dan 180 dagen per kalenderjaar bedragen.


Traditionele inschepings- en ontschepingskaart versus Digitale Immigratiekaart

Tot voor kort kreeg je tijdens je vlucht naar Curaçao nog een fysieke inschepings- en ontschepingskaart. Maar sinds 1 oktober 2021 is de Digitale Immigratiekaart de nieuwe standaard. Dit formulier kan uitsluitend online worden ingevuld op dicardcuracao.com. Het voordeel hiervan is dat je het al voor vertrek kunt regelen en geen papieren formulieren meer hoeft in te vullen tijdens de vlucht.


Meer voordelen van de Digitale Immigratiekaart

Behalve dat je de Digitale Immigratiekaart al voor vertrek kunt invullen, heeft het nog meer voordelen. Zo kun je het formulier op elk moment opnieuw downloaden of laten opsturen per e-mail. Handig als je bijvoorbeeld per ongeluk iets bent vergeten in te vullen. Bovendien is het niet meer nodig om de kaart bij aankomst in te leveren, omdat de immigratiebeambte je informatie digitaal kan inzien.


Hoe vul je de Digitale Immigratiekaart in?

Het invullen van de Digitale Immigratiekaart is heel eenvoudig. Ga naar dicardcuracao.com en vul de gevraagde informatie in. Zorg dat je alle vragen zorgvuldig en eerlijk beantwoordt. Als je klaar bent, kun je de kaart downloaden als PDF of laten opsturen per e-mail. Print de kaart uit of bewaar de digitale versie op je telefoon, zodat je hem bij aankomst in Curaçao kunt overhandigen aan de immigratiebeambte.


Verheug je alvast op een onvergetelijke vakantie op Curaçao en zorg dat je de Digitale Immigratiekaart op tijd invult. Veel plezier!Comments


bottom of page