top of page

Vliegen naar Curacao: Tui of KLM?

Reizen van Amsterdam naar Curaçao is een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen. Er zijn twee grote luchtvaartmaatschappijen die deze route aanbieden: TUI en KLM. In dit artikel zullen we beide luchtvaartmaatschappijen vergelijken en bespreken welke de beste optie is voor jouw reis.

Hoe lang duurt de vlucht van Amsterdam naar Curaçao?

De vlucht van Amsterdam naar Curaçao duurt ongeveer 9 uur en 30 minuten. Het is een lange vlucht, maar gelukkig zijn er genoeg opties om jezelf te vermaken. Zowel TUI als KLM bieden films, muziek en spelletjes aan tijdens de vlucht.


Waarom kiezen voor TUI?

TUI is een populaire keuze voor reizigers die naar Curaçao vliegen. Een van de voordelen van TUI is dat ze een directe vlucht naar Curaçao aanbieden, wat betekent dat je niet hoeft over te stappen en je meer tijd hebt om van je vakantie te genieten. Daarnaast biedt TUI pakketreizen aan die hotels, vluchten en transfers omvatten. Dit kan handig zijn als je geen zin hebt om alles zelf te regelen.

Een nadeel van TUI is dat ze vaak iets duurder zijn dan KLM.

Tui vliegt met een Dreamliner naar Curacao, een punt waar TUI met de Dreamliner goed op scoort is de atmosfeer in de cabine. De luchtdruk en luchtvochtigheid zijn hoger waardoor je minder snel last krijgt van b.v. droge ogen en zul je in betere conditie aankomen op Curacao dan de vliegtuigen waarmee KLM naar Curacao vliegt.


Waarom kiezen voor KLM?

KLM is een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij die al vele jaren naar Curaçao vliegt. Een voordeel van KLM is dat ze meer vluchtopties hebben dan TUI, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het plannen van je reis. Reizen met KLM naar Curacao is vaak net iets beter geregeld dan Tui en ze vliegen soms net iets sneller en zonder vertragingen. De vliegtuigen van KLM maken net iets meer geluid dan Tui, waardoor je minder makkelijk in slaap kan vallen of met elkaar praten, vanwege het achtergrondgeluid van de motoren.


Welke vliegtuigen vliegen naar Curaçao vanaf Amsterdam?

Zowel TUI als KLM vliegen met verschillende soorten vliegtuigen naar Curaçao. TUI vliegt met de Boeing 787 Dreamliner. KLM vliegt met de Boeing 777.


Hoeveel kost een ticket naar Curaçao?

De kosten van een ticket naar Curaçao variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het seizoen. In het laagseizoen, van september tot en met november, kun je al een retourticket vinden voor ongeveer €500. In het hoogseizoen, van december tot en met februari, zijn de prijzen hoger en kun je verwachten dat je tussen de €700 en €1000 betaalt voor een retourticket. In de laatste weken van december zijn de prijzen extreem hoog, we raden daarom aan als je kosten wilt besparen op je ticket, om eerder in december te komen en te blijven tot na Fuikdag de tweede week van januari indien je lang kan blijven.


Wanneer kan ik het beste boeken van Amsterdam naar Curaçao?

Het beste moment om te boeken voor een vlucht van Amsterdam naar Curaçao is ongeveer 3 tot 4 maanden voor vertrek. Hierdoor heb je de meeste kans om een goede deal te vinden op je ticket. Als je flexibel bent met je reisdata, kan het ook helpen om te zoeken naar vluchten buiten het hoogseizoen of midweekvluchten in plaats van weekendvluchten. Daarnaast raden we aan om te wachten op de KLM Real Deal weken waarin je extra kortingen krijgt op je vliegticket bij KLM.


Kan ik beter een los ticket boeken naar Curacao of een pakketreis?

Hoewel TUI pakketreizen aanbiedt, kan het soms voordeliger zijn om zelf een ticket te boeken en vervolgens een hotel apart te boeken. Dit is met name het geval als je al een specifiek hotel in gedachten hebt en geen gebruik wilt maken van de door TUI aangeboden hotels.


Het kan ook handig zijn als je de flexibiliteit wilt hebben om je eigen reisschema te bepalen. In conclusie, zowel TUI als KLM bieden vluchten aan van Amsterdam naar Curaçao, en beide hebben voor- en nadelen.


Als je op zoek bent naar een directe vlucht en graag een pakketreis wilt boeken, is TUI wellicht de beste keuze voor jou. Als je meer flexibiliteit wilt en comfortabele vliegtuigen belangrijk voor je zijn, dan is KLM de betere optie. Als je korter dan een week blijft, zijn de pakketreizen vaak voordeliger.

Ongeacht welke luchtvaartmaatschappij je kiest, is het altijd aan te raden om op tijd te boeken en te zoeken naar de beste deals.


Comments


bottom of page