top of page

Must-do activiteiten tijdens je workation op Curacao

Verken het beste van Curaçao: stranden, architectuur, keuken, duiken en meer


Verken de prachtige stranden van Curaçao

Curaçao heeft veel prachtige stranden, maar er zijn een paar die er echt uitspringen. Eén daarvan is Playa Knip, gelegen aan de westkant van het eiland en favoriet onder de lokale bevolking. Hier kun je genieten van helder turquoise water en wit zand, terwijl er voldoende parasols en ligbedden beschikbaar zijn om te ontspannen in de schaduw. Een andere must-see is Playa Cas Abou, bekend om zijn heldere blauwe water. Daarnaast is Kokomo erg leuk op zondag met live muziek en is Mambo op vrijdag het gezelligste met meerdere happy hours bij de beach tentjes.


Ontdek de historische architectuur van Curaçao

Curaçao heeft een rijke historie en dat zie je terug in de Nederlandse architectuur die overal op het eiland te vinden is. Een bezoek aan de hoofdstad Willemstad (Punda en Otrobanda) is een must, met zijn kleurrijke gebouwen en gezellige straatjes. Ook een bezoek aan het historische Rif Fort en de iconische pontjesbrug mag niet ontbreken. De pontjesbrug is niet zomaar een brug, het is een draaibrug die twee delen van de stad met elkaar verbindt met, zoals de naam het zegt, pontjes. Een fantastische plek om te fotograferen. Je hebt een prachtig uitzicht op de kleurrijke gebouwen aan beide kanten van de brug.Als je vervolgens doorloopt naar Pietermaai (vanuit Otrobanda, via Punda), kun je genieten van een drankje of een hapje bij een van de vele restaurants.



Geniet van de lokale keuken op Curaçao

Curaçao is een eiland met een rijke culturele mix en dat is terug te vinden in de lokale keuken. Er zijn tal van restaurants waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden met een Caribische twist. Proef bijvoorbeeld "keshi yena", een traditioneel gerecht van gevulde kaas, of "stoba", een heerlijke stoofschotel. Een populaire plek om te eten en te drinken is Plasa Bieu, in Punda, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals "kabritu" (geitenvlees), Vissoep en "pastechi" (hartige snacks). Dit is een markt met verschillende restaurantjes waar je lokaal eten kan kopen. Tip: Wij raden aan om bij Zus je eten te bestellen in Plaza Bieu. Bekijk hier een filmpje om de sfeer te proeven:


En vergeet niet om een Blue Curaçao cocktail te proeven, gemaakt met de lokale likeur die over de hele wereld bekend is.








Duik in de kleurrijke onderwaterwereld van Curaçao

Curaçao is een paradijs voor duikers en snorkelaars, met een onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen. Er zijn tal van duikscholen waar je kunt leren duiken of een gids kunt huren voor een onvergetelijke duiktocht. Populaire plekken om te snorkelen zijn het Boca Sami Beach en Tugboat Beach, waar je kunt zwemmen met tropische vissen en zelfs schildpadden kunt spotten. En als je geluk hebt, kun je zelfs een ontmoeting hebben met een nieuwsgierige dolfijn.


Beklim de Christoffelberg

Dit is de hoogste berg (of eigenlijk heuvel) van het eiland en biedt een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Je kunt er bijvoorbeeld de zee zien glinsteren in de verte, en als je geluk hebt en het helder is kun je Bonaire zien. Dus, hoe laat moet je gaan? Het beste kun je vroeg in de ochtend gaan, dan is het nog niet te warm en kun je de hele dag nog van de andere activiteiten genieten op Westpunt. Het park gaat open om 6 uur 's ochtends en na 10 uur mag je de berg niet meer beklimmen, dus zorg dat je op tijd bent.




Wat kun je verwachten tijdens de klim?

Het is een flinke klim, dus zorg dat je goede schoenen aan hebt en genoeg water en snacks bij je hebt. We raden het af om te gaan als het heeft gerekend, want het kan dan best glad zijn. Je kan met je auto doorrijden naar de voet van de berg en vanaf daar is het ongeveer 1 uur, afhankelijk van je conditie en het aantal foto stops onderweg, tot je boven bent. Als je eenmaal boven bent, kun je genieten van het uitzicht en even tot rust komen voordat je weer naar beneden gaat. Het is een hele ervaring en ik kan het je echt aanraden. Dus waar wacht je nog op? Ga die berg beklimmen!





bottom of page