top of page

Zwemmen met schildpadden op Curaçao
Playa Grandi strand (Playa Piskado) op Curaçao is beroemd om zijn schildpadden. Het is slechts 10 minuten rijden van Grote Knip. Ga de zee in, zet je snorkel op en kijk naar de prachtige dieren die om je heen zwemmen.


Een ontmoeting met prachtige schildpadden

Een van de beste ervaringen bij dit strand op Curaçao is ongetwijfeld het zwemmen met de schildpadden. Je ziet ze bijna gegarandeerd, want ze weten dat er voedsel is (de vissers maken hun vangst schoon op het strand en gooien de resten terug in zee). De schildpadden zijn gewend aan mensen en zijn niet bang om naar ze toe te zwemmen! Een prachtige ervaring die je zeker niet mag missen als je er bent!


Playa Grandi - ook bekend als Playa Piskado

Playa Grandi staat ook wel bekend bij de lokalen als Playa Piskado en wordt ook wel het vissersstrand genoemd. Wanneer je de schildpadden observeert, is het belangrijk om enkele richtlijnen te volgen. Je moet de schildpadden met respect benaderen, een veilige afstand houden en verboden gebieden vermijden om hun leefomgeving niet te verstoren.
Optimaal genieten in de ochtend

Als je geïnteresseerd bent in het zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi, is het raadzaam om vroeg in de ochtend te gaan. Op dat tijdstip is de kans groter dat je de schildpadden in grotere aantallen zult zien. Ook zijn de wateromstandigheden meestal rustiger, wat het zicht verbetert en de ervaring nog indrukwekkender maakt.


Playa Grandi biedt ook de mogelijkheid om de schildpadden vanaf de kust te bekijken. Als je niet wilt snorkelen, kun je comfortabel plaatsnemen op het strand en genieten van het schouwspel dat zich voor je ogen afspeelt.

Een onvergetelijke herinnering

Voor diegenen die een unieke en betoverende ervaring willen beleven tijdens hun verblijf op Curaçao, is een bezoek aan Playa Grandi absoluut een must. Zwemmen met schildpadden is een van die onvergetelijke momenten die je nog lang zult koesteren. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen en te genieten van deze magische ontmoeting met de schildpadden.


Comments


bottom of page