top of page

Curaçao: De perfecte plek voor digital nomads

Werk je als digital nomad en droom je ervan om te werken en wonen op een Caribisch eiland? Dan is Curaçao de perfecte bestemming voor jou! Het eiland verwelkomt digital nomads met open armen, en met het 'At Home in Curaçao' programma wordt de rode loper voor je uitgerold. Dit innovatieve concept biedt jou als digitale nomade de kans om te wonen en te werken op het prachtige eiland.Op Curaçao vind je de perfecte balans tussen werk en ontspanning, met witte zandstranden en de azuurblauwe zee. Geniet van de zon en de zee, ontdek de lokale keuken en cultuur, en werk tegelijkertijd aan je dromen en doelen als digital nomad. Blijf overdag in contact blijven met collega's, maar na werktijd kun je chillen op het bruisende eiland. Curaçao is een multiculturele gemeenschap, dus er is plek voor iedereen, of je nu contact wilt maken met andere remote workers of de lokale cultuur wilt ontdekken door verbinding te maken met de lokale gemeenschap. Of je nu Nederlands, Spaans, Engels of Papiaments spreekt, je voelt je hier altijd @HOME.


Als digitale nomade ben je meer dan welkom op Curaçao, maar er zijn wel een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. De lokale overheid heeft verschillende regels bepaald, afhankelijk van je land van herkomst. Zo geldt er bijvoorbeeld een maximale verblijfsduur van zes maanden voor Nederlanders zonder speciale vergunning.Als je van plan bent om te werken op Curacao, heb je een VVR nodig. Een VVR staat voor "verklaring van rechtswege" en is een document dat wordt uitgegeven door de regering van Curacao. Hiermee kun je voor een langere periode op het eiland verblijven en werken. Dus voordat je je koffers inpakt, zorg ervoor dat je die VVR aanvraagt, anders loop je het risico dat je niet legaal kunt werken en verblijven op Curacao.
Tijdsverschil met Curaçao

Het tijdsverschil met Nederland (5 uur in de winter en 6 uur in de zomer) is iets om rekening mee te houden als je veel contact hebt met Nederland. Maar gelukkig is de internetsnelheid op Curaçao bovengemiddeld en zijn er betrouwbare internetverbindingen beschikbaar voor digitale nomaden.

Wil jij als digitale nomade op Curaçao werken en wonen? Bekijk dan zeker het 'At Home in Curaçao' programma en lees alles over de regels en vergunningen op de website. Geniet van de prachtige stranden, het heerlijke weer en de Caribische sfeer terwijl je jouw werk kunt blijven doen!


Nederlands spreken in de Caribbean

Wil jij genieten van het heerlijke Caribische klimaat en tegelijkertijd je moedertaal blijven spreken? Kom dan naar Curaçao! Nederlands nog steeds een van de officiële talen op het eiland. Je kunt hier dus gemakkelijk communiceren met de lokale bevolking en je thuis voelen in een vertrouwde omgeving. Boek nu je reis naar Curaçao en ervaar zelf waarom het eiland zo'n geweldige bestemming is voor Nederlandstalige reizigers.


Snel en stabiel internet

Hier op Curaçao hebben we top internet. Dat is natuurlijk belangrijk als je een digital nomad bent en online moet werken. De internetverbindingen zijn betrouwbaar en razendsnel, zeker in vergelijking met andere plekken in de Cariben. Natuurlijk kan het signaal soms wat wisselvallig zijn, afhankelijk van welke internetprovider je gebruikt, bijvoorbeeld Flow, Digicel Curacao of Carib-Online. Maar maak je geen zorgen: als je problemen hebt, zijn er genoeg andere plekken waar je rustig kunt gaan zitten om je werk te doen.


Waarom wil Curacao jou als Digital Nomad?

Curaçao heeft speciale investeringsprogramma's gelanceerd om digitale nomaden aan te trekken, en met flexibele werkregelingen en vrijstellingen van inkomstenbelasting, wil de regering maar liefst 625 afstandswerkers aantrekken. Dit zou jaarlijks 125 miljoen gulden (200.000 gulden per persoon) moeten bijdragen aan de economie, een aanzienlijk bedrag voor de Curaçaose economie. Daarom hebben ze het makkelijk gemaakt en heb je alleen een VVR nodig om te komen werken. Dus zo is het een win-win voor jou en voor het eiland! Met goede werkplekken kun je hier alles doen wat je zou doen op kantoor, maar dan met een adembenemend uitzicht. Dus waar wacht je nog op? Kom werken en genieten op het eiland van Curaçao!


Vliegen naar Curaçao met TUI!

Als ervaren reizigers weten we dat het vinden van de beste deal essentieel is voor een zorgeloze vakantie. TUI heeft vaak de goedkoopste tickets naar Curaçao. Hoewel we ervan overtuigd zijn dat TUI vaak de beste deals biedt, moedigen we je toch aan om zelf een kijkje te nemen op de website en te vergelijken met andere aanbieders zoals Corendon en KLM.


Comments


bottom of page