top of page

Betoverende roze flamingo's Curaçao

Curaçao, het prachtige eiland in het Caribisch gebied, herbergt een schat aan natuurlijke schoonheid. Een van de meest fascinerende en iconische bezienswaardigheden op het eiland zijn de roze flamingo's. Met hun elegante verschijning en levendige kleuren zijn deze majestueuze vogels een lust voor het oog en een ware traktatie voor natuurliefhebbers. Laten we eens kijken waar je deze prachtige wezens kunt vinden en wat ze doen op Curaçao.


Flamingo's op het eiland

Curaçao is de thuisbasis van twee soorten flamingo's: de Caribische flamingo en de Chileense flamingo. Deze vogels vinden hun habitat in de zoutpannen van het eiland, met name in het gebied van het Jan Kok-gebied en het natuurreservaat van het nationale park Shete Boka. Deze gebieden bieden de ideale omstandigheden voor de flamingo's, met ondiepe wateren en zoutmeren waar ze hun voedsel kunnen vinden.


Voedsel en gedrag

Roze flamingo's voeden zich hoofdzakelijk met kleine kreeftachtigen en algen die ze in het water vinden. Ze staan bekend om hun kenmerkende voedingsmethode waarbij ze met hun snavel ondersteboven in het water filteren om voedsel te verzamelen. Het is een prachtig gezicht om deze gracieuze vogels in harmonie met hun omgeving te zien foerageren. Ze bewegen zich langzaam door het water, af en toe hun vleugels spreidend en creëren een waar visueel spektakel.


Flamingo-waarneming en -respect

Om deze prachtige vogels in hun natuurlijke habitat te zien, zijn er verschillende uitkijkpunten en observatieplaatsen. Het is belangrijk om de flamingo's met respect te benaderen en hun leefomgeving niet te verstoren. Een aantal jaar geleden is er een flamingo overleden door een drone, dit wordt niet gewaardeerd. Houd een veilige afstand en vermijd luidruchtig gedrag of het betreden van verboden gebieden. Het observeren van deze schitterende vogels zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.


Waar op Curacao kan je flamingo's zien?

Je kunt op twee plekken flamingo's zien op Curaçao: bij de Sint Michielsbaai en bij de zoutpannen van Jan Kok in Sint Willibrordus, ook wel de saliña van Rif-Sint Marie genoemd. Als je vanuit Willemstad richting Willibrordus rijdt, kan je langs de weg de prachtige dieren bekijken.


1.

Adres: 1b Weg naar St Willibrordus, Jan Kok, Curaçao2. Adres: 5236+QWJ, Sint Michiel, Curaçao

Reviews Flamingo's kijken op Curacao

St. Willibrordus, Jan kok:

De roze flamingo's op Curaçao zijn een ware schat en een must-see tijdens je verblijf op het eiland. Hun gracieuze aanwezigheid en levendige kleur brengen een vleugje magie in het Caribische landschap. Neem de tijd om deze prachtige vogels te bewonderen en laat je betoveren door hun elegantie en natuurlijke pracht. Het is een ervaring die je nog lang zal bijblijven en je een diepere waardering zal geven voor de wonderschoonheid van de natuur.

Comments


bottom of page