top of page

Hato International Airport in Curaçao!

Deze luchthaven is de enige internationale luchthaven van Curaçao en biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten om aan de behoeften van alle passagiers te voldoen. In deze tekst vertellen we je alles over het vliegveld, om de aankomst van je vakantie soepel te laten verlopen.


Douane

Zodra je door de vliegtuigtunnel bent, kom je aan bij het douanegebied van Hato Airport Curaçao. Hier kun je kiezen voor de teller "Bewoners" of "Bezoekers". Afhankelijk van of je hier op het eiland woont of op vakantie bent, sluit je je aan bij de juiste rij. Zorg ervoor dat je alle douanepapieren hebt ingevuld voordat je aankomt op de luchthaven. Lees hier de informatie. Je kunt dan de digitale paspoortcontrole gebruiken of je melden bij een douanebeambte. Let op, het kan soms lang duren, dus bereid je voor op een lange rij, dan valt het altijd mee.


Bagage

Als je met koffers reist, is de volgende stap het ophalen van je bagage. De bagageband bevindt zich vrijwel direct na de douane. Nadat je je spullen van de band hebt gehaald, kun je belastingvrij winkelen. Heb je iets aan te geven? Ga dan naar de juiste wachtrij. Alle koffers worden na het ophalen nogmaals gecontroleerd. Dit is niet altijd het geval. Hierna verlaat je de luchthaven van Hato Curaçao en kun je gaan genieten van je welverdiende vakantie.


Een taxi of auto huren?

Als je niet hebt gekozen voor onze luchthaventransfer of die van je reisagent, zijn er taxi's beschikbaar op Hato International Airport. Deze staan op volgorde in de rij bij aankomst. Spreek van tevoren een prijs af met de chauffeur. Bijna alle chauffeurs hanteren dezelfde prijzen, maar deze kunnen fluctueren wanneer de brandstofprijzen op het eiland hoger zijn. Verder zijn er op Hato Airport Curaçao verschillende autoverhuurkantoren te vinden. We raden je Tui aan, betrouwbaar.

Huurauto's kunnen worden gereserveerd aan de balie, via arrangementen of online. De autoverhuurmarkt is vrij concurrerend, dus het is belangrijk om je voertuig van tevoren te reserveren.Vertrek van Hato Luchthaven Curaçao - Hoelang van tevoren naar het vliegveld?

Veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Tui en KLM, vereisen dat je drie uur voor vertrek aanwezig bent. Het is daarom handig om te weten welke faciliteiten beschikbaar zijn voor reizigers die vertrekken. Het is belangrijk om op te merken dat Hato Airport Curaçao niet vergelijkbaar is met Schiphol en daarom geen uitgebreid aanbod aan winkels heeft.


Eetgelegenheden en winkels op Hato Airport

Op Hato Airport Curaçao zijn er verschillende eetgelegenheden en winkels waar u kunt genieten van heerlijk eten en drinken en souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen. Van fastfoodketens tot lokale gerechten en van souvenirwinkels tot luxe boetieks, er is voor elk wat wils. Hier heb je alle tijd voor als je weer terug vliegt naar Nederland. Er is een geldautomaat tussen Wendy's en de vertrekhal waar je geld kunt pinnen.


Vip lounge

Als je wat meer comfort en exclusiviteit wilt, kun je gebruik maken van de VIP Lounge op Hato Airport Curaçao als je terugvliegt naar Nederland. De lounge biedt een ontspannen sfeer, gratis Wi-Fi en drankjes, een ruime zithoek en nog veel meer. Je kunt de VIP Lounge boeken via je reisagent of ter plaatse betalen. Het is een geweldige manier om te ontspannen voordat je vlucht vertrekt.


Openingstijden: 08:30-20:00. Onder voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van de vluchten.

Locatie: Na de veiligheidscontrole ga je linksaf en na een paar stappen is de VIP Lounge aan de linkerhand.

Toegang: Een dagkaart kost US$32 all-inclusive. Toegang is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor meer informatie bekijk de website van de VIP lounge hier.


Luchtvaartmaatschappijen Curaçao

Hato Airport Curaçao bedient een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen: KLM, TUI, Jetair, Divi Divi Air, Winair, American Airlines, Air Canada, JetBlue, WestJet, Avianca, Surinam Airways, Fly Allways en Copa Airlines. Vanaf de luchthaven kun je naar veel populaire bestemmingen reizen, waaronder de Verenigde Staten, Europa, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Wil je naar Bonaire vanaf Curacao? Dan raden we Divi Divi air aan.Vertrek van Hato Luchthaven Curaçao

Wanneer u vertrekt vanaf Hato Airport Curaçao, dient u zich te houden aan de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat u op tijd op de luchthaven bent om uw vlucht te halen en houd rekening met eventuele vertragingen. Bij het inchecken moet u uw paspoort en uw instapkaart laten zien. Nadat je door de veiligheidscontrole bent gegaan, kun je belastingvrij winkelen en genieten van de faciliteiten van de luchthaven voordat je aan boord gaat van uw vlucht.


Parkeren op de luchthaven van Hato

Als je je auto op Hato Airport Curaçao wilt parkeren, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor kort parkeren, lang parkeren of VIP-parkeren. De parkeertarieven zijn redelijk en er is voldoende ruimte beschikbaar. Zorg ervoor dat je de parkeerinstructies opvolgt en je auto op een veilige en aangewezen plek parkeert. Het geautomatiseerde parkeersysteem op Curaçao International Airport rekent maximaal Naf 18,50 per dag. Bij de parkeerautomaten kunt u guldens of uw pinpas gebruiken. Informatie over binnenrijdende voertuigen wordt geregistreerd en gekoppeld aan een mogelijke parkeerboete. Op de parkeerkaart staat het kenteken van het voertuig.


Parkeer instructies

Als je je auto parkeert op Hato Airport Curaçao, moet je ervoor zorgen dat je de instructies opvolgt om te voorkomen dat uw auto wordt weggesleept of een wielklem krijgt. Parkeer alleen op aangewezen plekken en zorg ervoor dat je betaalt voor het parkeren voordat je vertrekt. Als je problemen ondervindt met het parkeren, kun je contact opnemen met het personeel van de luchthaven voor hulp.
Kortom, Hato Airport Curaçao is een moderne en goed uitgeruste luchthaven met een breed scala aan faciliteiten en diensten!Comentários


bottom of page