top of page

Ontdek het betoverende Pietermaai District op Curaçao - Een historische boutique bestemming



Pietermaai District is een historische wijk in het Punda-suburb van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Deze prachtige wijk combineert schitterende architectuur en rijke cultuur en trekt reizigers aan die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Met zijn geschiedenis als UNESCO Werelderfgoed en reputatie als een van de meest trendy plekken op Curaçao, groeit Pietermaai District snel in populariteit onder reizigers.


Een Korte Geschiedenis van het Pietermaai District

Het Pietermaai District ontleent zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jan Pieterszoon Maartenszoon, ook bekend als "Pietermaij", die het eiland voor het eerst bezocht in 1634. Rijke kooplieden bouwden oorspronkelijk hun huizen in dit gebied vanwege de gunstige ligging aan het water. Na verloop van tijd werden deze huizen vervangen door moderne gebouwen van baksteen en steen, die nog steeds de straten sieren. Naarmate Willemstad in de 18e en 19e eeuw uitgroeide tot een belangrijke havenstad, werd Pietermaai ook een centrum van handel en commercie. In 1997 werd het district opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de unieke mix van ouderwetse Nederlandse architectuur en lokale Caribische structuren.


Uitgaan in Pietermaai District

Wanneer de zon ondergaat in Willemstad, worden zowel bezoekers als de lokale bevolking aangetrokken tot het bruisende Pietermaai District. Deze historische wijk herbergt prachtige architectuur en is uitgegroeid tot een levendig centrum met boutique hotels, gezellige restaurants, hippe clubs en stijlvolle cafés. Het district is inmiddels een hotspot geworden voor uitgaan op Curaçao. In de talrijke trendy bars in de stad kun je genieten van heerlijke cocktails. Er worden ook regelmatig levendige thema-avonden georganiseerd in plaatsen als Bar P, Mundo Bizarro, MidTown en Saint Tropez, waar je lekker kunt dansen. Daarnaast worden er in de wijk ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals braderieën, Koningsdag, het Blues Festival, Kerstmarkten en meer.




Restaurants in Pietermaai

Pietermaai District draait niet alleen om sightseeing, maar herbergt ook een aantal geweldige restaurants die traditionele Caribische maaltijden serveren, evenals internationale gerechten zoals Argentijnse en Italiaanse favorieten, zoals pizza en pasta. Enkele van de gastronomische uitgaansgelegenheden in de wijk zijn Ginger, Mundo Bizarro, BijBlauw, Kome, La Reina Coffee en nog veel meer


Hotelovernachtingen in het Pietermaai District

Vandaag de dag komen veel bezoekers specifiek naar Pietermaai voor de selectie van boutique hotels die een persoonlijke ervaring bieden die geen enkeenkel ander gebied op het eiland kan evenaren. Deze charmante hotels combineren comfort, stijl en een vleugje geschiedenis. Ze zijn vaak gevestigd in gerenoveerde historische gebouwen, met prachtige architectonische details en een authentieke sfeer. Enkele populaire hotels in het Pietermaai District zijn Scuba Lodge Boutique Hotel, Pietermaai Boutique Hotel, Saint Tropez Boutique Hotel en BijBlauw Boutique Hotel. Deze accommodaties bieden een unieke en intieme setting voor een onvergetelijk verblijf op Curaçao.


Stranden en Activiteiten in de Omgeving

Hoewel het Pietermaai District zelf geen stranden heeft, liggen er enkele prachtige stranden in de buurt die gemakkelijk te bereiken zijn. Populaire stranden zoals Mambo Beach en Jan Thiel Beach bevinden zich op korte afstand van het district en bieden wit zand, kristalhelder water en diverse watersportmogelijkheden.

Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen in de omgeving.


Je bent bij Saint Tropez Ocean Club in Pietermaai altijd welkom om een heerlijk dagje te komen chillen aan hun prachtige infinity zwembad met prachtig uitzicht op zee. Voor NAF. 25.00 kun je gebruik maken van het zwembad en de bedjes en het restaurant is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 00.00 uur. Ze serveren hier a la carte ontbijt, lunch, tapas, snacks, drankjes en verfrissende cocktails en ze bieden daarnaast ook service aan het zwembad. Je kan geen reservering maken voor het zwembad, maar wanneer je vroeg komt, hebben ze vrijwel altijd een plekje vrij. Naast de pool hebben ze dagelijks happy hour en kun je op maandag genieten van heerlijke sushi.


Pietermaai District is een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke mix van geschiedenis, architectuur, gastronomie en levendige sfeer. Deze historische wijk biedt een charmante omgeving met boutique hotels, geweldige restaurants, bruisende bars en een scala aan activiteiten in de omgeving. Of je nu wilt genieten van het nachtleven, ontspannen op nabijgelegen stranden of de lokale cultuur wilt ontdekken, Pietermaai District heeft voor elk wat wils. Bezoek deze historische boutique bestemming en beleef een onvergetelijk verblijf op het prachtige eiland Curaçao.





bottom of page