top of page

Wandelen op Curaçao | 8 tips voor beste hike plekken Curaçao

Natuurliefhebbers en avonturiers zullen dol zijn op de talloze wandelpaden op Curaçao. Hieronder staan enkele van de beste plekken om te hiken op het eiland, elk met zijn eigen unieke kenmerken en uitdagingen.


1. Christoffelberg

Christoffelberg is met zijn 372 meter de hoogste berg van Curaçao. De berg is gelegen in het prachtige Christoffelpark, dat 2300 hectare aan ongerepte natuur beslaat. De wandeling naar de top van de berg is een steile klim en duurt ongeveer anderhalf uur, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend. Op heldere dagen kun je zelfs Venezuela aan de horizon zien liggen. Het is het beste om 's ochtends vroeg te gaan hiken voordat de hitte te intens wordt.


2. Tafelberg

Tafelberg is een andere uitdagende wandeling die beloond wordt met een prachtig uitzicht. De berg is vernoemd naar zijn platte top en is 250 meter hoog.


Het pad naar de top is steil en rotsachtig en vereist enige klimvaardigheid. De full moon hike naar de tafelberg is waarschijnlijk de meest avontuurlijke wandeling die je kan doen op Curaçao. Let op dat je niet zomaar de tafelberg op kan. Je kan het beste wandelen met Rock Climbing Curacao, bekijk hun website voor meer informatie.


3. Boka Sami

Boka Sami is een wandeling die je door een prachtige kloof voert. Je zult langs een aantal kleine watervallen en rotspoelen lopen, en misschien zelfs enkele schildpadden en leguanen zien. De wandeling is relatief kort en gemakkelijk, en duurt ongeveer een uur. Het is een geweldige manier om de natuur van Curaçao van dichtbij te ervaren.


4. Seru Bientu

Seru Bientu is een andere populaire wandelbestemming op Curaçao. Het pad voert je door de ongerepte natuur van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende kustlijn. Het is een gemakkelijke wandeling die geschikt is voor alle leeftijden en duurt ongeveer 45 minuten. Het is vooral leuk om tijdens zonsondergang te wandelen, wanneer de lucht in prachtige kleuren verandert.


5. Mambo - Jan Thiel

Mambo - Jan Thiel is een populaire toeristische bestemming met veel restaurants en bars. Maar het gebied biedt ook verschillende wandelpaden die je door de prachtige natuur van Curaçao voeren. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen, variërend van korte en gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten die enkele uren in beslag nemen. Het is een geweldige manier om de toeristische gebieden van het eiland te ontdekken op een meer avontuurlijke manier.


6. Sint Michiel

Sint Michiel is een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Curaçao. Het gebied biedt verschillende wandelroutes, variërend van korte en gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Een van de populairste wandelroutes is de wandeling naar de vuurtoren. Het pad voert je door de smalle straatjes van het dorp en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.


7. Kabrietenberg

Kabrietenberg is een andere uitdagende wandeling die je door de ongerepte natuur van Curaçao voert. Het pad voert je door steile hellingen en dichte bossen. Onderweg kom je verschillende soorten vogels en planten tegen. Het hoogtepunt van de wandeling is het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en even te ontsnappen aan de drukte van de stad.


8. Porto Marie

Porto Marie is een van de meest populaire stranden van Curaçao, maar het gebied biedt ook verschillende wandelpaden. De wandeling voert je door de prachtige heuvels en biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan. Onderweg kom je verschillende soorten vogels en planten tegen. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en de schoonheid van Curaçao te ervaren.


Over het algemeen zijn de meeste wandelingen op Curaçao het beste om te doen tijdens de koelere ochtenduren, vooral tijdens de warmere maanden van het jaar. Het is ook belangrijk om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, evenals een hoed en geschikte schoenen voor wandelen.

Comments


bottom of page